Culmea Hacking-ului

, 18 Oct, 16:16

In online, tot mai multi utilizatori se cred hackeri sau incearca sa deprinda anumite aptitudini care ar putea sa ii includa in acest grup mai mult sau mai putin elitist de internauti.

Culmea hackingului

Hackerii sunt responsabili anual pentru o multime de actiuni care provoaca pierderi sau dereglari de cele mai multe ori financiare care sunt ulterior remediate sau recuperate. Dar oare care ar fi culmea hacking-ului? Ei bine urmatoarea frontiera pentru hackeri ar putea fi dispozitivele medicale responsabile de mentinerea in viata a unor pacienti.

Concret, in cadrul unei conferinte pe teme de securitate informatica, cercetatorul Barnaby Jack a demonstrat cum un pacemaker poate fi programat prin wireless sa trimita socuri mortale, de 830 de volti catre inima unui pacient care il are implantat. Mai mult decat atat, aceste pacemakere comunica intre ele pana la o distanta de 10 metri, ceea ce inseamna ca un virus care rescrie firmware-ul unui astfel de dispozitiv poate fi responsabil de un adevarat masacru.

pacemaker

Demonstratia a fost facuta cu scopul de a atentiona producatorii  asupra pericolului potential si a nevoii de implementare a programelor de securitate informatica atat in industria de sanatate cat si in cea farmaceutica. Cu alte cuvinte specialistii americani cauta sa preintampine manifestarea unei astfel de culmi a hack-ingului, sa speram ca vor reusi la timp.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Problema cu hackeri este mandria, sincer sa fiu nu am nimic cu ei, dar nici in brate nu i-as lua.

Ceea ce fac ei nu mi se pare tocmai cea mai constructiva activitate, nici productiva nu mi se pare sa fiu sincer, dar na este doar parerea mea.

Sincer sa fiu, daca nu ar fi ei, multi dintre noi nu am beneficia de multe chestii.. iar tematica este atat de complicata si de greu de dezbatut, incat nu are rost sa ma apuc sa o dezbat.
Eu ii apreciez pe toti hackerii din lume, care ofera informatia in timp real tuturor, GRATIS.

„pierderi sau dereglari de cele mai multe ori financiare” – extras din articol. Fratilor, astia sunt Phisheri, nu Hackeri. Mai documentati-va inainte de a-i confunda.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail