2012 fara Xbox 720 sau PlayStation 4

2012 fara Xbox 720 sau PlayStation 4

PS3, Wii, Xbox 360Industria de gaming creste pe zi ce trece si odata cu ea creste si numarul de zvonuri si povesti aruncate pe internet. Asa se face ca niciodata nu putem fi absolut siguri de noile lansari de jocuri, console, portabile sau accesorii. Vom ajunge sa ne bazam pe zicala: „Ce-i in mana nu-i minciuna” pentru ca altfel ne vom entuziasma zilnic si vom fi dezamagiti tot atat de des.

Daca acum ceva timp speram sa vedem un 2012 plin de lansari rasunatoare: generatia a treia de Xbox, PlayStation 4 si Wii U, se pare ca lucrurile au luat o intorsatura nu tocmai fericita.

Conform ubergizmo.com Cedrick Delmax, director de marketing al Microsoft Franta a declarat ca nu ne vom bucura de lansarea noului model Xbox anul acesta.

De cealalta parte, CEO-ul Sony Franta, Philippe Cardon a declarat ca 2012 nu va aduce un succesor pentru PS3.

Practic din cele trei console noi asteptate in 2012 am ramas doar cu lansarea uneia: Wii U. Avand in vedere vechimea actualei generatii de console, ne-am fi asteptat la o resuscitare a pietei prin aceste 3 noi lansari. Totusi, trebuie sa luam in calcul situatia economica mondiala care la momentul actual este departe de se fi stabilizat.

Dezvoltarea, lansarea si vanzarea unei noi console necesita resurse pe care nici Microsoft si nici Sony nu dau de inteles ca ar vrea sa le investeasca in viitorul apropiat. In schimb, cei doi giganti cauta sa profite cat mai mult de pe urma actualelor console, asa ca ne putem astepta probabil la ceva reduceri de pret pe parcursul acestui an.

Ramane sa vedem in ce masura isi vor respecta promisiunea cei de la Nintendo si cat de surprinzatoare va fi noua consola Wii care poate marca vanzari record daca intr-adevar va fi singura noutate de pe piata. Evident, daca va beneficia si de software serios la lansare si va veni la un pret accesibil.

 

Citește și: