YouTube adopta conversia 2D-3D la scara larga

YouTube adopta conversia 2D-3D la scara larga
Alexandru Puiu
10:20 06.04.2012

youtube 3d

Desi inca de anul trecut exista un sistem de conversie al filmelor 2D in 3D pe YouTube, acum acelasi sistem a devenit mult mai complex si mult mai raspandit printre clipurile disponibile pe YouTube.

Avand in vedere ca pentru o conversie de calitate este nevoie de mai multa informatie integrata in filmul 2D, momentan respectiva optiune de conversie este disponibila pe scurt metrajele uploadate pe YouTube la rezolutie 1080p.

Pentru a experimenta un pic ce inseamna conversia 2D in 3D de la unul dintre cele mai populare website-uri de partajare de continut multimedia online, este suficient sa faceti click pe motorasul din dreapta jos, de la care de obicei selectati rezolutia la care vreti sa vizionati clipul, si sa faceti click pe 3D. Daca vreti sa intelegeti mai bine ce sta la baza algoritmului de conversie, accesand acest post de pe Blogul YouTube cu siguranta va veti lamuri.

In principiu, totul a inceput de la invatarea unor reguli aferente continutului 3D pe care serverele YouTube le-au preluat de la continutul 3D nativ urcat pe YouTube. Pe langa acest sistem, in conversie mai sunt implicati algoritmi de analiza a culorilor, de definirea a aranajamentului din spatiu, de procesare a miscarii plus alte cateva detalii un pic mai greu de explicat.

Avand in vedere ca odata cu aceasta miscare YouTube imbratiseaza fatis continutul 3D, cred ca a venit momentul sa nu ne mai luptam cu acest curent, ci mai degraba sa-l imbratisam, cu dureri de cap, cu tot.

Comentarii
loading...