NVIDIA vrea tablete quad core de 200 dolari

NVIDIA vrea tablete quad core de 200 dolari

NVIDIA Kai

Ca urmare a fapului ca tableta Kindle Fire a spart piata cu un pret extrem de accesibil, NVIDIA a confirmat planuri serioase pentru o tableta de 200 dolari.

Desi ar putea fi doar un design de referinta, la intalnirea cu investitorii de saptamana trecuta, Rob Csonger, vicepresedinte Nvidia, a prezentat Kai. Aceasta este o tableta al carei pret este de numai 199 dolari si care este propulsata de SoC-ul quad core Tegra 3 si de cea mai noua versiune Android – Ice Cream Sandwich.

Ideea din spatele acestui concept de tableta, pe langa scopul de a ataca zona de pret detinuta de Kindle Fire, este sa ajunga in mainile cat mai multor utilizatori si dezvoltatori, sa aiba un consum cat mai mic si sa integreze componente ieftine pentru a mentine pretul specificat de 200 dolari.

In definitiv, daca un parteneriat mai apropiat se va continua cu ASUS, ne putem astepta in cateva luni la modele de tablete cu un pret de aproximativ 200 – 250$ ce vor avea un procesor quad core de la NVIDIA. Daca va aduceti aminte, la CES ASUS a prezentat ME370T, o tableta cu un pret specificat de 250 dolari care momentan nu s-a reflectat in realitate.

Daca e sa ne luam dupa afirmatiile Nvidia, la momentul de fata Kay este un design de referinta pe care dezvoltatorii deja il folosesc pentru a crea si testa aplicatii pentru Tegra 3.