Chinezii fac minuni: Tableta cu Jelly Bean si panou IPS la 140 dolari

Chinezii fac minuni: Tableta cu Jelly Bean si panou IPS la 140 dolari

Desi ideea ca aproape orice produs electronic chinezesc are o calitate indoielnica a productiei s-a inradacinat in perceptia generala a industriei IT, Ainol vrea sa ne demonstreze contrariul.

ainol-novo-7

Ainol, un producator chinez de tablete tocmai a anuntat o tableta care, cel putin in teorie, este foarte atractiva. Novo 7 Crystal cu Jelly Bean este urmasul lui Novo 7 , care venea echipat cu Ice Cream Sandwich. Noua tableta foloseste un procesor dual core la 1,5 GHz Amlogic 8726-M6 Cortex A9 si un GPU performant: Mali 400. Aceasta are la dispozitie 8 GB spatiu de stocare si 1 GB memorie de lucru. Panoul integrat este un IPS de 7 inci cu o rezolutie de 1024 x 600. Desi specificatiile nu par spectaculoase, cu sigurana sunt peste ceea ce te-ai astepta sa vezi intr-o tableta de doar 140 dolari. In rest, Novo 7 Crystal are 328 grame, 11,2 mm in cel mai gros punct si va fi disponibila atat intr-o versiune pe alb cat si una pe negru.

Pentru comunicatii, tableta nu va fi disponibila si cu un modul 3G ci doar WiFi 802.11n. Va exista posibilitatea extinderii spatiului de stocare printr-un card microSD, iar pe partea de conectica, pe marginea produsului vor exista doua porturi: mini HDMI si mini-USB. Disponibila incepand cu 28 septembrie, si ar fi placut sa ajunga si in tara noastra la un pret echivalent cu cel in dolari.