Cel mai mic panou 4K din lume este… foarte mic

Cel mai mic panou 4K din lume este… foarte mic

Cu toate ca lupta pentru densitatea de pixeli a atins niste cote absurde odata cu HTC Butterfly, se pare ca se poate si mai bine.

4k japan world record

Daca in cazul panoului Full HD de 5 inci incorporat in noul HTC Butterfly vorbim de o densitate de 440 pixeli per inch, in cazul unui panou 4K produs de Ortus Technology aceasta cifra ajunge si mai sus – 458 ppi. Cu alte cuvinte, noua creatie din imaginea de mai sus a reusit sa depaseasca doua recorduri, nu doar unul.

Noul panou LCD din imagine creat de Ortus Tech. este cel mai mic panou din lume cu o rezolutie 4K egala cu 3840 x 2160. Simultan, acelasi panou are  cea mai mare densitate de pixeli disponibila intr-un panou destinat comercializarii. Display-ul este capabil sa afiseze in miscare la rezolutie 4K x 2K insa se rezuma la un unghi de vizibilitate de doar 160 grade, cu mult mai mic decat IPS-urile modene. Legat de abilitatea de reproducere a culorilor, panoul afiseaza 72% din gama de culori NTSC, afisand fara probleme intregul spectrul sRGB.

De luna viitoare vor exista sample-uri pentru producatorii de echipamente hardware, iar incepand cu 13 noiembrie, panoul creat de Ortus Technology va putea fi vazut si de oamenii obisnuiti in cadrul targului de tehnologie  Electronica 2012 de la Berlin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: