Ce face Google cu solutiile sale de business

Ce face Google cu solutiile sale de business

google apps

Din ce in ce mai multe companii depind de serviciile de cloud computing ale Google. Din pacate, asta nu este suficient, iar Google incearca sa castige si mai mult suport si incredere pentru noile solutii de tip Google Apps.

Intr-o perioada in care securitatea este cea mai importanta grija, Eran Feigenbaum – Enterprise Security Director la Google a facut o analogie extrem de interesanta intre serviciile sale de cloud computing si bancile de acum mai bine de 100 de ani. „Trebuiau sa ne convinga sa le dam banii nostri, sa scoatem banii de la saltea si sa-i punem in banca.” – Acelasi sistem este acum valabil cand vine vorba de increderea in solutiile de cloud computing.

Google trece prin audituri succesive pentru obtinerea de certificari in domeniul securitatii serviciilor de cloud computing. ISO27001 este cea mai noua certificare si una dintre cele mai importante de pe parcursul vietii companiei. Desi pana si Google recunoaste ca tiparele clasice de certificare nu s-au aplicat acestui model de business busuria certificarii nu este ciuntita in nici un fel.

Companii precum Microsoft si-au exprimat deja ingrijoarea legat de volumul de date cu care ajunge sa lucreze Google fara a cere in permanenta acordul utilizatorilor de a face acest lucru„Ce se intampla atunci cand cea mai mare companie de reclame din lume in timpul liber creeaza aplicatii de productivitate?”

Procuroul general al Statelor Unite si Uniunea Europeana se opun activ politicii Google de amestecare a tuturor informatiilor detinte de un utilizator, pe toate serviciile Google, in spatele unei singure politici de securitate a datelor. Situatia este atat de grava incat cel mai probabil va dura cativa ani pana se va ajunge la o concluzie.

De partea cealalta a baricadei, Google deja se lauda cu peste 4 milioane de afaceri care se incred sa-si tina datele pe serverele companiei. Din pacate pentru ca lucrurile sa mearga in directia care trebuie sunt necesare valori si principii care sunt extrem de greu de masurat si Google nu are neaparat antecedente.

Citește și: