02 mart. 2012 | 09:30

Uniunea Europena: noua politica de securitate a Google este ilegala

ACTUALITATE
Uniunea Europena: noua politica de securitate a Google este ilegala

Online-PrivacyIn conformitate cu legea europeana, Uniunea Europeana a calificat noua politica de securitate a Google, care a intrat in vigoare astazi, ca fiind ilegala.

Pornind in principiu de la la lipsa unor principii de transparenta care nu sunt implementate sau de la faptul ca nimeni nu a fost consultat inainte ca acest lucru sa se intample, comisarul de justitie Viviane Reding a facut un raport in care a detaliat de ce o astfel de decizie este ilegala.

De partea cealalta a baricadei, Google a argumentat ca prin definirea unei singure politici de securitatea niciodata nu a fost mai clar pentru utilizatori ce se intampla cu datele lui postate pe internet.Printr-o ,,miscare de trupe” fara precedent, Google a facut un efort incredibil de a explica avantajele acestei tranzitii pentru oricine era interesat prin banere si mailuri succesive.

Din pacate, acelasi comisar a afirmat ca actiunile de informare au fost departe de a fi suficiente. Argumentand prin cifre ingrijoarerea globala legata de aceasta decizie, in raportul inaintat printre altele si celor de la BBC, Viviane Reding a afirmat ca 80% din cetatenii Angliei sunt ingrijorati de schimbarile Google, in timp ce doar 47 sunt informati in legatura cu ce se intampla si doar 12% si-au smuls din timp pentru a citi intregul act.

Cu sa fara acordul utilizatorilor sau organismelor internationale, noile politici de securitate au fost implementate incepand de ieri, 1 martie 2012. A simtit cineva ceva diferit?