Cat de lent este sistemul de update la Android?

Cat de lent este sistemul de update la Android?

Este incredibil cate argumente iti poate aduce Google in fiecare zi pentru a te convinge ca de fapt povestea cu update-uri gratuite regulate la sistemul de operare al smartphone-ului tau extrem de scump este un mit.

Android version

Google a dat publicitatii un nou raport referitor la propagarea diverselor versiuni de Android printre terminale. Din cate se pare, ultimele doua versiuni ale sistemului de operare incep sa-si faca simtita prezenta, insa aproape 70% dintre posesorii de aparate cu Android inca mai ruleaza variante vechi de aproximativ 2 ani.

In procente clare, 20,8% din piata ruleaza Ice Cream Sandwich, o crestere semnificativa fata de cei 15,9% de acum o luna, sau 10,9% de acum 2 luni. Unde este problema cu aceasta performanta? Ice Cream Sandwich nu este cea mai noua versiune a sistemului de operare creat de Google, intrucat Jelly Bean poarta aceasta distinctie. Din pacate, doar 1,2% dintre utilizatorii de Android ruleaza versiunea 4.1 a acestui sistem de operare, in crestere de la 0,8% in urma cu o luna.

Desi mi-am mai exprimat o data nemultumirea pe acest subiect si foarte multi au afirmat cu entuziasm ca exista in orice moment calea unui firmware custom, raspunsul meu este simplu: nu toata lumea detine cunostintele necesare unui asemenea procedeu. In momentul in care cumperi un smartphone de top, la un pret premium, ar trebui macar sa ai optiunea de a-l folosi 2 sau chiar 3 ani de zile, timp in care sa primesti anual sau de doua ori pe an un update semnificativ la sistemul de operare.