07 sept. 2012 | 12:30

Cat de lent este sistemul de update la Android?

ACTUALITATE
Cat de lent este sistemul de update la Android?

Este incredibil cate argumente iti poate aduce Google in fiecare zi pentru a te convinge ca de fapt povestea cu update-uri gratuite regulate la sistemul de operare al smartphone-ului tau extrem de scump este un mit.

Android version

Google a dat publicitatii un nou raport referitor la propagarea diverselor versiuni de Android printre terminale. Din cate se pare, ultimele doua versiuni ale sistemului de operare incep sa-si faca simtita prezenta, insa aproape 70% dintre posesorii de aparate cu Android inca mai ruleaza variante vechi de aproximativ 2 ani.

In procente clare, 20,8% din piata ruleaza Ice Cream Sandwich, o crestere semnificativa fata de cei 15,9% de acum o luna, sau 10,9% de acum 2 luni. Unde este problema cu aceasta performanta? Ice Cream Sandwich nu este cea mai noua versiune a sistemului de operare creat de Google, intrucat Jelly Bean poarta aceasta distinctie. Din pacate, doar 1,2% dintre utilizatorii de Android ruleaza versiunea 4.1 a acestui sistem de operare, in crestere de la 0,8% in urma cu o luna.

Desi mi-am mai exprimat o data nemultumirea pe acest subiect si foarte multi au afirmat cu entuziasm ca exista in orice moment calea unui firmware custom, raspunsul meu este simplu: nu toata lumea detine cunostintele necesare unui asemenea procedeu. In momentul in care cumperi un smartphone de top, la un pret premium, ar trebui macar sa ai optiunea de a-l folosi 2 sau chiar 3 ani de zile, timp in care sa primesti anual sau de doua ori pe an un update semnificativ la sistemul de operare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele