Camera din iPhone 5 nu are nicio problema, spune Apple

Camera din iPhone 5 nu are nicio problema, spune Apple

Pe sistemul problema nu e la mine, un angajat Apple a explicat pe o pagina de suport tehnic de ce apare o pata de culoare mov in anumite imagini capturate cu iPhone 5.iPhone 5 Purple picture

Perceput de multi utilizatori ca un defect al camerei incorporate in smartphone, Apple a explicat elementele de fizica din spatele problemei prin aspecte care demonstreaza ca de fapt vorbim de un fenomen natural si nu de un defect.

In respectivul raspuns, Apple a insistat ca problema poate fi reprodusa pe aproape orice smartphone, inclusiv pe toate iPhone-urile de pana acum. Aparent problema devine evidenta in momentul in care incercati sa faceti o poza cu o sursa de lumina puternica care se afla la limita exterioara a cadrului capturat. ,,Respectiva lumina cauzeaza o reflectie pe suprafata din interiorul camerei, reflectie care in final ajunge pe senzorul camerei”. Ca o solutie, Apple recomanda sa mutati un pic aparatului pentru o alta expunere sau in cel mai rau caz sa protejati coltul terminalului cu mana in momentul in care faceti o poza.

Cu toate ca noul iPhone nu a fost ocolit de controverse inca din fabrica, acest argument legat de camera a fost sesizat si de  editorii de la Digital Photography Review si a fost prezentat ca fiind normal. Solutia? Nu mai faceti poze cu lumini puternice in vreun colt.

Citește și: