Brazilia se retrage din Google News

Brazilia se retrage din Google News

ANJ sau Associação Nacional de Jornais a anuntat zilele trecute ca si-a retras orice continut din agregatorul de stiri Google News.

Google brazil

ANJ reprezinta 90% dintre ziarele din Brazilia, adica in jur de 154 de publicatii. In 2010, respectiva asociatie a fost de acord ca Google News sa preia titlul si prima propozitie din continutul ziarelor online pe care le reprezinta. Respectiva decizie a fost luata cu speranta ca acele titluri vor genera trafic pe site-urile gazda si ca in final vor reusi sa se reflecta si in bani. Realitatea a fost din pacate alta.

„Statul in Google News nu ne-a ajutat sa ne marim audienta.” Atat de simplu a fost argumentului presedintelui ANJ, Carlos Fernando Lindenberg Neto in momentul in care a anuntat ca titluri de stiri si continut de pe site-urile pe care le reprezinta nu vor mai ajunge in Google News. In acelasi timp a atras atentia asupra faptului ca Google refuza sa ofere orice fel de compensatii pentru continutul agregat, un motiv in plus pentru respectiva decizie.

Trecand peste faptul ca prezenta Google News in Brazilia oricum nu este impresionanta, orice stiri, site-uri de stiri sau publicatii online din ANJ vor fi in continuare incluse printre rezultatele cautarilor pe Google. Aceasta stire vine la doar cateva zile dupa ce Google a anuntat ca va elimina site-urile franceze dintre rezultatele la cautare daca in respectiva tara se va aproba o lege care se oblige gigantul sa remunereze creatorii continutului agregat de gigant.

Citește și: