BombSight – O experienta din Al Doilea Razboi Mondial disponibila online

BombSight - O experienta din Al Doilea Razboi Mondial disponibila online

Cu toate ca am vazut multe site-uri interesante in ultimii ani, unele mai utile, altele mai distractive, putine au implicat efortul din spatele bombsight.org.

Bombe in londra in al doilea razboi mondial

Un grup de cercetatori de la Universitate din Portsmouth au facut un efort supra omenesc prin realizarea unei baze de date online cu majoritatea  bombelor cazute asupra Londrei. Perioada avuta in vedere aici este Al Doilea Razboi Mondial intre 10 iulie 1940 si 6 iunie 1941. Dupa ce au avut baza de date, toate bombele au fost asociate unor puncte pe o harta. Ulterior, acelorasi puncte le-au fost asociate informatii suplimentare legate bombardamente, galerii foto din imprejurimi si cateva marturii ale supravietuitorilor. Harta in sine este foarte usor de utilizat si intregul volum de informatii este accesibil gratuit.

Daca pana de curand intregul volum de informatii de pe BombSight era disponibil doar printr-o vizita la Arhivele Nationale, in viitorul apropiat ne putem astepta si la o aplicatie de mobil pentru aceleasi informatii. In principiu, dezvoltatorii site-ului vor sa creeze in cateva luni o aplicatie de Android bazata pe conceptul de realitate augmentativa, care sa afiseze in timp real trecatorilor, zonele afectate din Londra.

Citește și: