10 sept. 2012 | 19:16

Bolnavii de Parkinson pot utiliza mai usor calculatorul

ACTUALITATE
Bolnavii de Parkinson pot utiliza mai usor calculatorul

Tehnologia de control a sistemelor de calcul cu ajutorul privirii exista de ceva timp pe piata si ne-am jucat si noi cu ea anul acesta la CeBIT.

Ochelari detectare miscare oculara

Un proiect ambitios de doctorat coordonat de Doctorul Aldo Faisal, lector in neurotehnologie la Imperial College, isi propune sa utilizeze tehnologia de detectare a privirii pentru a usura utilizarea computerului de catre persoanele cu dizabilitati. Asadar folosind piese in valoare de 40 de lire, doctorul impreuna cu studentul William Abbott au reusit sa realizeze o pereche de ochelari speciali care inregistreaza orice miscare oculara si o transforma in actiune pe ecranul computerului.

Ochelari detectare miscare oculara 2

Sistemul contine doua camere video de mare viteza care sunt programate sa perceapa si ulterior sa traduca cu ajutorul unui software special toate miscarile ochilor, mai putin clipitul involuntar. Ochelarii reusesc sa transmita informatiile wireless, consuma doar 1 watt si se pot dovedi un ajutor real pentru bolnavii de Parkinson, distrofie musculara sau scleroza multipla. O demonstratie video gasiti aici.