A*STAR demonstreaza ca tehnologia hard disk-urilor poate avansa

A*STAR demonstreaza ca tehnologia hard disk-urilor poate avansa

Noua creatie a celor de la A*STAR este departe de a fi de pe alta planeta, cu toate acestea, reuseste sa vina cu niste imbunatatiri majore aduse unui concept care de cativa ani nu parea sa mai sufere schimbari semnificative – hard disk-ul hibrid.

astar 5mm hybrid hard drive

Noul hard disk hibrid creat de A*STAR are doar 5 mm grosime, si ar putea ajunge la primii utilizatori in urmatoarele 6-8 luni, in functie de viteza cu care gaseste un producator dornic sa-i asiste la acest capitol.

Cu o capacitate standard de 1TB, noul hard disk de 2,5 inci ascunde, pentru un plus de performanta, un SSD de 32 GB. Supranumit A-Drive, acesta include cateva noutati majore apartinand producatorului, pe langa motorul platanelor, care este unul modern, mai vorbim de dimensiunile compacte. Este vorba de o colectie impresioanta de patente, aproximativ 30 de bucati care sunt implicate in acest produs particular. In plus, o parte semnificativa din patentele companiei vor fi legate de un consum mult mai mic de energie in comparatie cu hard disk-urile clasice.

Daca lucrurile merg cum trebuie, creatorii planuiesc sa vada astfel de dispozitive comercializate la un pret de doar 73 dolari. Ca sa nu mai spunem ca, intr-o lume perfecta, astfel de medii de stocare ar lua cu asalt si tabletele nu doar notebook-urile, fiind create pentru a gazdui un spatiu generos pentru fisiere.

 

Citește și: