24 oct. 2012 | 10:30

Apple anunta Fusion Drive – nu reinventeaza roata

ACTUALITATE
Apple anunta Fusion Drive -  nu reinventeaza roata

Nu cred ca va mai aduceti aminte insa au trecut deja doi ani de cand Seagate anunta primul hard disk hibrid numit Momentus XT, care combina un hard disk clasic cu un SSD. Ceva similar a anuntat si Apple astazi cu Fusion Drive.

Apple Fusion Drive

Printre optiunile de stocare pe care le veti putea alege cand achizitonati un Mac mini sau iMac de la un comerciant oficial se numara de acum si optiunea de Fusion Drive. Acesta combina intr-o singura unitate fizica un SSD de 128 GB si un hard disk de 1TB sau 3TB.

Din cate se pare, noul Fusion Drive nu necesita nici un fel de configurare avansata, sistemul de operare Mountain Lion descurcandu-se foarte bine pe partea de management. Implicit, toate aplicatiile, inclusiv sistemul de operare vor ajunge pe SSD la instalare. In timp, vor ajunge si alte fisiere pe SSD in functie de gradul de utilizare al acestora. Practic, totul se petrece in fundal. Sistemul de operare va invata obiceiurile de utilizare ale computerului si va incerca sa opereze in asa fel incat sa profitati de cea mai buna performanta. Pe scena evenimentului, Phill Schiller a afirmat cu mandrie ca un import de fotografii din Aperture realizat folosind un Fusion Drive este la fel de rapid ca in cazul utilizariii un SSD.

Cu toate ca Fusion Drive este departe de a fi o revolutie, este un gest frumos din partea celor de la Apple sa ofere o alternativa un pic mai rapida celor care vor un spatiu de stocare generos pe Mac.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele