Arduino si Kinect ajuta bolnavii cu probleme motorii

Arduino si Kinect ajuta bolnavii cu probleme motorii

Multa lume crede ca senzorul Kinect a fost o revolutie si este incredibil sa vezi cum creatia celor de la Microsoft inca isi mai gaseste utilizari noi prin intermediul unor minti creative.

kinect si arduino

Un blogger pe nume Char Ruble a pus bazele unui sistem format dintr-un senzor Kinect, o placa Arduino si o aplicatie pe cat de simpla pe atat de utila. Intregul ansamblu este gandit pentru oameni cu disabilitati si le permite acestora prin ridicarea mainii sa trimita emailuri urgente intr-o maniera rapida.

Sistemul a fost gandit pentru mama sa, care a suferit un infarct in urma cu 12 ani. Acesta ii faciliteaza printr-o interfata foarte simpla sa aleaga mesaje scurte cu ajutorul miscarilor. Prin miscarea mainii, se alege un simbol specific starii si printr-o a doua miscare se alege intensitatea sentimentului pe care-l experimenteaza. In momentul confirmarii, o adresa de email predefinita primeste un mesaj extrem de sugestiv de genul ,,Linda este foarte fericita”.

Desi proiectul este deja intr-un stadiu destul de avansat, creatorul povesteste pe blogul personal cum si-a propus sa imbunatateasca aplicatia prin mai multe icoane si mai multi parametri la fel de usor de ales. In plus, Ruble vrea sa introduca si mai multe masuri de prevenire a erorilor, deoarece mama sa mai trimite din cand in cand mesaje eronate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: