Apple vrea Mac-uri ,,Made in USA” in 2013

Apple vrea Mac-uri ,,Made in USA

Tim Cook a detaliat cu mandrie planul companiei pe care o conduce referitor la mutarea partiala a productiei in SUA in 2013, pentru unele produse Apple.

Apple Tim Cook

Intr-un interviu stufos cu Bloomberg Businessweek de 11 pagini, Tim Cook a descris cu mandrie eforturile pe care le-a facut Apple pentru muta o parte din productie pe teritoriul SUA.

,,In anul urmator vom aduce cateva optiuni de productie pentru Mac-uri in  SUA. Muncim de mult timp la asta si ne apropiem rapid de acest scop. Se  va intampla in 2013. Suntem farte mandri de asta. Daca ne-ar fi interesat doar partea de asamblare rapida eram mai eficienti, rezultatul final este insa mult mai substantial. Din acest motiv vom investi peste 100 milioane dolari in acest proiect.”

Chiar daca lucrurile par destul de apropiate de un stadiu final, Tim Cook a mentionat ca exista impedimente majore legate de aceasta decizie de mutare a productiei din China. ,,Nu are legatura cu pretul, are legatura cu aptitudinile.” Astfel a inceput Tim Cook sa explice marea problema a Americii este ca, din cauza unui sistem defectuos eucational din Statele Unite, oamenii  pur si simplu nu au talentul necesar pentru a se apuca de productie prin intermediul celor mai noi aparate.

In timp ce isi detalia planurile pentru iMac – versiunea Made in USA, CEO-ul a facut o treaba foarte buna in a ne aminti ca procesoarele din iPhone si sticla de pe ecran sunt create deja de ceva timp pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Citește și: