Apple lucreaza la o unealta pentru devirusarea sistemelor cu Flashback

Apple lucreaza la o unealta pentru devirusarea sistemelor cu Flashback

harta apple

A venit ca o tornada care a facut inconjurul lumii mai repede ca niciodata – e vorba de stirea ca 600.000 de sisteme Mac au fost infectate cu un virus, insa Apple se pare ca nu va lasa problema sa treaca fara o solutie oficiala de dezinfectare.

Desi la putin timp dupa aparitia virusului Apple s-a grabit sa lanseze o actualizare a platformei Java care acoperea vulnerabilitatea exploatata de Flashback si prevenea infectarea de noi sisteme, cele 600.000 de Mac-uri devenite subit sisteme de tip botnet ramasesera infectate.

Solutia, surprinsa intr-o pagina dedicata de suport de pe site-ul Apple, se pare ca este un utilitar la care Apple inca mai lucreaza si care va curata complet sistemele cu probleme. Ca un strat de protectie suplimentara, Apple a initiat si o operatiune de colaborare cu operatorii de internet de pe intreg mapamondul pentru a bloca comenzile, IP-urile si totodata intreaga retea de control a victimelor infectate cu Flashback.

Cu toate ca nu a fost anuntata o data de lansare pentru respectiva unealta software, Apple pare sa ia foarte in serios aceasta problema si incearca sa o remedieze in cel mai scurt timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: