Apple isi face din nou de cap – Inainteaza patentul pentru HDR

Apple isi face din nou de cap – Inainteaza patentul pentru HDR

Apple se pare ca se plictiseste in ultima vreme, si, daca pana acum se „certa” cu Samsung a decis ca poate tine piept restului lumii si inainteaza un patent pentru HDR – High Dynamic Range.

 

Apple HDR
Apple HDR

Daca pana acum inaintase o serie de patente pentru dreptungi sau pentru simplul gest de swipe, acum s-a gandit ca ar fi momentul oportun de a se certa si cu altii. De ce spun asta? Ei bine patentul pe care il cere compania se refera la imaginea HDR si la un senzor digital care efectueaza mai multe „citiri” pentru a crea o imagine HDR. Cel putin asa spune documentul propus pe data de 9 iunie 2011, inainte de lansarea primului iPhone capabil de imagini HDR.  Probabil in 5-10 ani vom fi pusi in fata faptului ca Apple declara ca el a inventat atat „roata” cat si „apa calda”

Actiunea in sine doreste sa limiteze producatorii de telefoane mobile de la posibilitatea introducerii sau mentinerii functiei de HDR pe telefoanele lor, ce ne facem insa cu aplicatiile create de utilizatori in acest sens. Vor fi si ei responsabili si pasibili de plata catre Apple? Procesul descris de catre companie nu difera cu mult de ideea de a combina mai multe imagini cu caracteristici diferite intr-una singura, totusi acesta se refera la capabilitatile senzorului de a prelua aceste informatii dintr-o data si nu prin fotografierea repetata cu diferite setari, a aceluiasi cadru.

Momentan nu se stie cat de complexa este cererea companiei in acest sens si nu stim cu cate alte companii se va ambitiona sa ajunga la procese in cazul in care aceasta cerere este, prin absurd, aprobata.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: