19 dec. 2012 | 11:00

Samsung s-a mai linistit cu procesele anti-Apple, cel putin in Europa

ACTUALITATE
Samsung s-a mai linistit cu procesele anti-Apple, cel putin in Europa

Chiar daca multi ani de acum inainte, e placut sa vezi ca partile implicate sunt dispuse sa renunte la luptele de pe cateva fronturi.

Samsung interzice comercializarea Apple Europa

Samsung a anuntat in ultimele 24 de ore ca va renunta la cererile de interdictie de comercializare a produselor Apple pe motiv de patente standard, gen comunicatii 3G, in mai multe tari din Europa. Este vorba de Germania, Anglia, Franta, Italia si Olanda. Incercand sa-si argumenteze decizia, gigantul a declarat pentru The Verge:

,,Samsung ramane dispusa sa licentieze tehnologiile noastre in termeni corecti, rezonabili si nediscriminatori. Credem cu putere ca este mai bine cand companiile concureaza corect in piata in defavoarea momentelor cand concureaza in tribunal. Ca urmare a acestei filozofii Samsung a decis sa ne retragem cererea de interzicere de comercializare din tribunalele europene impotriva Apple pe motivul patentelor noastre standard esentiale, in interesul protejarii dreptului la alegere al consumatorilor. ”

In cazul in care cautati un context mai profund pentru acesta decizie decat bunavointa companiei sud coreene, exista unul. In lunia ianuarie Comisia Europeana a spus ca va da drumul unor investigatii legate de incalcarea de catre Samsung a legislatiei anti trust in relatie cu licentierea de patente standard esentiale. Dupa legea europeana companiile sunt obligate sa licentieze aceste patente pe o baza corecta, rezonabila si non discriminatorie.

Samsung a avut probleme legate de licentierea patentelor standard si in Coreea de Sud sau SUA. Ramane acum sa ne bucuram de linistea de pe frontul de vest pana ne vom lamuri ce urmeaza sa se intample peste ocean.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele