Apple crede ca a inventat incarcarea wireless si patenteaza ideea

Apple crede ca a inventat incarcarea wireless si patenteaza ideea

Poftim? Da, asta a fost si impresia mea. Nu sunt un fan Apple insa nu pot sa nu le recunosc meritul si produsele, insa sa ptentezi incarcarea wireless dupa ce deja doua companii mari o folosesc pentru terminalele lor?

Incarcare Wireless

Google Nexus 4 si Nokia Lumia 920 folosesc deja aceasta tehnologie pentru incarcarea wireless, asta inseamna ca nu detin patente pentru ea si ca „o fac pe sub mana”? Intotdeauna in astfel de cazuri adevarul e undeva la mijloc. Patentul lui Apple se refera la incarcarea magnetica prin rezonanta, aceeasi folosita la telefoanele mentionate mai devreme, la o distanta de pana la un metru. Pe de alta parte Alianta pentru Energie Wireless detine in acelasi timp aceeasi tehnologie. Membrii acesteia sunt Qualcomm si Samsung, si ei sunt de parere ca incarcarea la distanta sunt punctele cheie ale produselor ce folosesc aceasta tehnologie.

Apple a completat cererea de patente in Noiembrie 2010, inainte ca alianta sa se formeze. WiPower, un startup tehnologic a aplicat pentru patente similare in 2008, in prezent compania fiind achizitionata de catre Qualcomm. Incarcarea wireless, mai ales cea la distanta e prevazuta sa intre pe piata de mainstream in curand, probabil in cativa ani vom scapa asadar de cabluri si incarcatoare dedicate, cel putin pentru smartphone-uri. Este oare aceasta miscare a lui Apple doar o modalitate de a se razbuna pe Samsung? Avand in vedere datele problemei nu credem ca va avea de castigat.