LG Nexus 4 vine cu LTE-ul inactiv!?

LG Nexus 4 vine cu LTE-ul inactiv!?

Noul telefon Nexus 4 a fost lansat fara surle si trambite, dar in schimb s-a epuizat din stocurile Google cu o viteza ametitoare. Fiind cel mai performant telefon lansat de Google impreuna cu LG, o multime de fani din intreaga lume au o serie de nedumeriri cu privire la fisa de specificatii a terminalului.

LG Nexus 4

O intrebare cat se poate de legitima ar fi de ce ii lipseste conectivitatea 4G? Nu cu mult timp in urma mesterii de la iFixit au regasit in interiorul noului telefon Nexus un chip Qualcomm WTR1605L 4G LTE. Adica telefonul vine dotat cu un modul LTE inactiv?

Oficialii LG au spus ca au dorit sa foloseasca cele mai bune componente disponibile asa ca au ales Snapdragon-ul, acelasi chipset care este regasit si pe LG Optimus G. Explicatia consta in faptul ca modemul LTE este integrat in chipset-ul Qualcomm dar are nevoie de un filtru si amplificator de semnal pentru a putea oferi viteze 4G. Cum Nexus 4 vine fara acestea doua este de la sine inteles ca desi are in dotare un modem compatibil 4G, smartphone-ul ofera viteze specifice 3G.

LG Nexus 4 Carcasa

Dar de ce? Daca ma intrebati pe mine tot la capitolul nelamuriri ar intra si aspectul telefonului si materialele folosite. Oare de ce au optat pentru sticla fata/spate si cu sclipici? Nu au fost destui utilizatori de iPhone 4 care au spart telefoane intr-o veselie? De ce unibody si de ce cu maxim 16GB memorie interna si fara suport pentru card?

LG Nexus 4 MicroSim

Nu vreau sa fiu inteles gresit, sunt convins ca noul Nexus se va vinde incredibil de bine, mai ales la preturile din State si ca este un telefon cu adevarat stralucit. Dar parca l-au facut avand in minte urmatorul Nexus. Din pacate politica Google cu privire la terminalele sale incepe sa semene tot mai mult cu cea a celor de la Apple: produse elegante dar nu foarte utile…

In orice caz asteptam ca Nexus 4 sa ajunga in teste pentru a ne crea o imagine de ansamblu si a ne convinge live de potentialul sau.