Apple ar putea renunta la Google Maps in iOS 6

Apple ar putea renunta la Google Maps in iOS 6

iPhone Maps

Apple se straduieste de ceva timp sa renunte la serviciile cartografice oferite de Google deja de cativa ani, iar 2012 ar putea fi momentul.

Dupa ce a cumparat mai multe companii specializate pe harti si cartografiere in ultimii ani, iar in versiunea de iPhoto pentru iOS a folosit harti oferite de catre fundatia OpenStreetMap, iOS 6 ar putea fi punctul de la care sa renunte complet la functionalitatea Google Maps. Informatia vine dintr-un reportaj al celorare se mentioneaza si ca

Alternativa se pare ca va fi o solutie dezvoltata integral in-house, dupa cum scriu si cei de la 9to5Mac. Desi nu trebuie sa ne asteptam la modificari majore de interfata pentru aplicatia Maps, odata cu aceasta tranzitie se pare ca se va pune accent pe o interfata 3D mult mai interactiva fata de cea actuala. Baietii de la C3 se pare ca se vor ocupa in mare parte de noua aplicatie Maps, C3 fiind o companie pe care a achizitionata-o Apple toamna trecuta.

Marea revelatie vehiculata in urmatoarea aplicatie de harti preinstalata pe iOS 6 este legata de un mod street-view mult mai performant decat cel actual si de un sistem de harti cu multe elemente 3D – cladiri, obiective turistice, etc.

Nu mai ramane decat sa asteptam cateva saptamani pana la WWDC, moment in care va fi anuntat mai mult ca sigur si iOS 6.