Apple A6 inca mai are legatura cu Samsung

, 26 Sep, 13:30

Nu a durat mult si aceeasi echipa de la iFixit care s-a ocupat de dezmembrarea noului iPhone 5 a dus activitatea la urmatorul nivel prin postarea unor imagini ale  SoC-ul folosit de Apple in cel mai nou iDevice.

Apple A6

Cu toate ca noul A6 este o creatie Apple ce foloseste un design proprietar, se pare ca  tot Samsung se ocupa cu partea de asamblare. Creat folosind un proces de fabricatie pe 32 nm, noul SoC incorporeaza un CPU cu doua nuclee si un GPU cu 3 nuclee PowerVR independente. Tot aici se gasete un 1GB de memorie RAM de la Elpida supectat mai devreme.

O caracteristica mai putin obisnuita a noului SoC este derivata dintr-o practica de asamblare prezenta in A6. Este vorba de instalarea manuala a nucleelor de procesare in aranjamentul de mai sus, in loc de utilizarea unui robot. Chiar daca ar putea parea exagerata o astfel de tactica care creste pretul produsului, aceasta se reflecta intr-o performanta sporita la o frecventa de lucru mai mica. Aranjamentul manual in cipurile moderne este atat de rar intalnit, incat Apple cu al sau A6 este singura exceptie in cativa ani de zile.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail