Aplicatiile mobile continua sa creasca in popularitate

Aplicatiile mobile continua sa creasca in popularitate
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:00 12.09.2012

Aplicatiile gratuite sunt cele mai populare printre utilizatorii de smartphone-uri sau tablete. Un nou studiu realizat de Gartner confirma acest trend si nici macar nu se rezuma la AppStore sau la Play Store. Aceasta statistica include pana si magazinul celor de la Microsoft.

mobiledownloads2012gartner

Doar in acest an, pana in acest moment, s-au descarcat 45,6 miliarde de aplicatii de pe toate magazinele de aplicatii accesibile pe mobile. Dintre acestea 40,6 miliarde au fost gratuite, o cifra care in procente se reflecta in aproximativ 90% din total. Incercand sa faca un grafic pe urmatorii ani pornind de la informatiile din ultimii doi, acelasi institut Gartner a venit cu raspunsul. Aparent in 2016, procentul aplicatiilor gratuite va fi si mai mare, 93% in comparatie cu cele 90% de acum.

Incercand sa dea un cadru intregii povesti, directorul in cercetare Brian Blau de la Gartner a afirmat: ,,Numarul aplicatiilor disponibile este ghidat de catre numarul din ce in ce mai mare de magazine virtuale disponibile acum in piata. Aceste magazine vor inregistra impreuna o crestere a numarului de achizitii si in acelasi timp vor demonstra ca cererea pentru aplicatii mobile va fi in continuare dominata doar de Apple, Google sau Microsoft.”

Per ansamblu, astfel de statistici nu fac decat sa confirme inca o data ca traim intr-o perioada guvernata de smartphone-uri si tablete in care aplicatiile mobile sunt numitorul comun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI