AMD are probleme financiare mari

AMD are probleme financiare mari

Rezultatele financiare ale AMD sunt dezastruoase de aproximativ 2 ani, motiv pentru care repercursiunile unei situatii economice dramatice nu mai puteau intarzia prea mult.

AMD pierderi concedieri

Mai multe publicatii de renume din domeniu au publicat zilele trecute informatii foarte pesimiste legate de viitorul pe care il rezerva AMD angajatilor sai. Aparent, atat CNET cat si All Things D, Bloomberg sau Reuters au primit din surse sigure aceleasi informatii, cum ca in saptamana urmatoare vom vedea concedieri masive la producatorul de CPU-uri si GPU-uri. Cu un numar de angajati egal cu 11737 si un procent de concedieri aproximat intre 10 si 30% pana la 3500 de angajati ai companiei se pot astepta sa-si piarda locul de munca in urmatoarele zile.

Aceasta veste vine dupa ce anul trecut AMD a mai concediat 1400 de angajati, inclusiv cativa directori executivi. Din cate se pare, cu schimbari mari la nivelul conducerii si demisii importante, AMD nu-si mai gaseste o strategie pe termen lung sau o directie in care sa functioneze.

In cazul in care vreti cifre care sa ateste dezastrul financiar al companiei ganditi-va ca trimestrul trecut a inregistrat un profit net de 37 milioane, cu 11% mai mic decat in urma cu alte trei luni. In plus, pesimismul se reflecta si in pronosticurile companiei pentru perioada imediat urmatoare. Pentru trimestrul 3 al acestui an AMD se asteapta la o noua scadere a profitului net cu alte 10 procente. La aceasta ora nu mai putem decat sa speram ca din amalgamul de notebook-uri si tablete care se vor lansa in perioada imediat urmatoare cu Windows 8 si AMD va avea ceva de castigat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: