Alpha 99: Noul varf de gama de la Sony se apropie de realitate

Alpha 99: Noul varf de gama de la Sony se apropie de realitate

Desi nu a fost un succes rasunator de piata, Alpha 900 a lasat o impresie foarte buna celor care au avut ocazia sa lucreze cu ea in ultimii 4 ani. Daca tot a anuntat incetarea productiei fostului varf de gama in octombrie 2011, Sony se pregateste sa lanseze un nou aparat full-frame: Alpha 99.

Sony_SLT_A99_FF

Desi nu este confirmata oficial, mai multe site-uri de specialitate au confirmat ca imaginea de mai sus este veridica. Aceasta anunta noul varf de lance al Sony, si totodata primul SLT Full Frame al companiei: Alpha 99. Conform informatiilor scapate pe internet, avem mari sanse sa-l vedem intr-un anunt oficial pe 12 septembrie.

Asemeni celorlalte camere din gama Alpha, A99 nu va oferi un viewfinder classic, In acelasi timp, noul model isi propune sa fie media perfecta dintre un dispozitiv de captura foto si video, incercand sa detroneze din aceasta pozitie seria 5D de la Canon.

Noul SLT va avea un senzor Full Frame CMOS Exmor de 24,3 megapixeli si un nou procesor de imagine Bionz. Aparent va oferi captura foto cu o viteza de 10 cadre pe secunda la rezolutia nativa si va genera imagini in format RAW la 14 biti. Senzorul va oferi o sensibilitate la lumina (ISO) intre 100 si 25.600 si 102 puncte pentru auto focus. Timpul de expunere va putea fi ajustat intre 1/8000 si 30 de secunde, iar obturatorul va fi garantat pentru 200.000 de expuneri. Sont a integrat in aparat un display LCD de 3 inci cu 921.000 pixeli, identic cu cel din A77.  cei interesati de capabilitatile de filmare vor putea captura material in Full HD la 50 sau 60 de cadre pe secunda. La 730 grame, Alpha 99 va purta titlul de cel mai usor body full frame disponibil la ora actuala.

Noul aparat va avea un port USB 2.0 si un port HDMI, iar pentru stocare va folosi doua carduri SD sau Memory Stick. In magazine ne putem astepta ca acest model cu un body realizat exclusiv din magneziu sa fie disponibil la sfarsitul lunii octombrie la un pret de aproximativ 2800 euro.

Citește și: