Canon EOS 5D Mark III: S-a anuntat un nou full-frame pentru cunoscatori

Canon EOS 5D Mark III: S-a anuntat un nou full-frame pentru cunoscatori

Canon a anuntat astazi noul aparat EOS 5D Mark III, succesorul lui D5 Mark II, un full-frame pe care cunoscatorii il vor aprecia cu siguranta.

Canon EOS 5D Mark III detine o serie de specificatii care ar face invidios aproape orice DSLR la ora actuala: un senzor full-frame de 22,3 megapixeli cu posibilitate de filmare FullHD, fotografiere in rafala la 6 cadre pe secunda, „flexibilitate, precizie, functii video imbunatatite si un control audio mai bun”. Suna bine, nu? 5D Mark III promite extrem de mult. Desigur, nu contest nimic, insa nu cred pana nu vad. 🙂

Este genul de aparat care, atat pentru profesionisti cat si pentru cei care nu isi dau seama ce tin in mana, creeaza o senzatie placuta datorita calitatii si performantelor imediat vizibile.

Oricum, sunt impresionat de cifre – 61 de puncte de focalizare? 5D Mark III este echipat si cu un procesor nou de imagine DIGIC 5+. Mai sunt prezente si alte cifre in comunicatul primit, ca de exemplu plaja ISO 100-25.600, insa au ca scop obtinerea factorului „WOW” pe care nu il agreez in aceasta stire. Le vom diseca in cadrul review-ului ceva mai tarziu, pe parcursul acestei luni.

Am vazut si cateva imagini facute cu aparatul in cauza, precum si niste clipuri video si, in ciuda monitorului de calitate, tind sa cred ca totusi nu le vedeam la adevaratul lor potential.

Pe de alta parte, Canon lanseaza si o serie noua de accesorii foto profesionale. Printre cele mai importante ar fi de amintit Speedlite 600EX-RT, un blit wireless ce inlocuieste dea „batranul” 580EX II. Mai putem beneficia si de o autonomie ridicata cu ajutorul noului Battery Grip BG-E11, putem transfera fisiere wireless cu ajutorul unui modul WTF-E7 catre un PC sau Mac si putem localiza fotografiile facute prin GPS cu ajutorul lui GPS GP-E2.

Cireasa de pe tort, probabil si motivul lansarii lui 5D Mark III astazi, este sarbatorirea a 25 de ani de la introducerea sistemului EOS. Primul aparat de acest gen ce folosea sistemul EOS a fost 650 SLR, lansat in martie 1987……

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: