A fost identificat un nou troian pentru Mac OS X

A fost identificat un nou troian pentru Mac OS X
14:49 04.07.2012

Kasperky Lab anunta ca un nou trioan pentru sistemul de operare de la Apple, Mac OS X, a fost identificat. Acesta provine dintr-un e-mail ce contine un atasament ZIP, in care se gaseste atat programul malitios, cat si o imagine intitulata „World Uyghur Congress”.

De altfel, tot corpul mesajului contine informatii despre comunitatea uigur, insa scopul acestuia este detronarea controlului asupra computerului celui care il intercepteaza. Acest troian intitulat „Backdoor.OSX.MaControl.b” afecteaza atat sisteme Apple care sunt echipate cu procesoare PowerPC, cat si cele din generatiile mai noi cu procesoare Intel. Odata rulat, MaControl.b se instaleaza automat si se conecteaza la serverul C&C (comanda si control). Din acest moment, cei care au lansat troianul poate accesa computerul virusat fara restrictii, putand avea acces la toate fisierele stocate pe acesta.

Se pare ca toate aceste atacuri asupra sistemului de operare Mac OS X sunt o consecinta a popularitatii de care are parte in ultimii ani, in care vanzarile de computere Apple au inceput sa creasca.

loading...