Point Grey Flea3 – Nu exista camera video 4K mai mica

Point Grey Flea3 - Nu exista camera video 4K mai mica

Point Grey 4K camera

Cu toate ca am ajuns sa asociem tehnologia video 4K si nivelul de detalii aferent unei astfel de tehnologii cu niste preturi exorbitante, atat pentru captura, cat si pentru redare, dispozitivele compatibile 4K incep sa fie mai accesibile.

Camera de mai sus este capabila de captura video la o rezolutie 4k (8,8 megapixeli) si un pret de 950 dolari. Camera Flea3 este realizata de PointGrey si are forma unui cub, cu dimensiunile de 29mm x 29mm x 30mm. Functioneaza exclusiv pe sistem streaming si foloseste un port USB 3.0 pentru a trimite continutul catre un dispozitiv de stocare sau un PC/Mac. La, c  foloseste un senzor SONY Exmor R IMX121 1/2,3″.

In ceea ce priveste calitatea acestui gadget, din pacate nu prea se potriveste pentru amatorii de creatii cinematografice, din cauza unor limitari cauzate de senzorul folosit. Mai precis, viteza maxima de captura este de doar 21 cadre pe secunda, la rezolutie maxima. O alta restrictie vine din utilizarea monturii, nu foarte des intalnite, de tip CS.

In alta ordine de idei, Flea3 nu este destinata utilizatorilor obisnuiti, ci mai degraba aplicatiilor industriale, gen inspectii optice. Cea mai mica camera 4K din lume mai poate fi folosita in domenii precum oftalmologie, aplicatii multimedia sau diverse transmisiuni.

Pentru a intelege mai multe despre o astfel de camera puteti viziona clipul de mai jos, aveti totusi in vedere faptul ca nu se refera exact la acest model 4K.

Citește și:
Etichete: