Ubuntu 11.04 – Trecem pe Linux?

Ubuntu 11.04 – Trecem pe Linux?

Chiar daca pentru pentru prea putini dintre noi luna aprilie este luna actualizarilor de Ubuntu, entuziastii nu uita niciodata. Ca urmare, in schimbul a 698 MB – varianta X64 sau 685 MB – varianta X86 de download, aveti kitul de instalare pentru cea mai recenta versiune Ubuntu 11.04.  Printre schimbarile importante se numara interfata Unity devenita standard, nu de alta dar suntem niste fiinte ghidate de aspectele vizuale ale unui produs.

Daca va suna cunoscuta denumirea acestei interfete, cauza este ca pe 10.10.2010, acest UI a devenit standard pentru versiunea de Ubuntu, fiind ideala pentru netbook-uri. Taskbar-ul si launcher-ul s-au mutat in partea de sus – asemanator conceptului din OSX, insa, daca schimbarile nu sunt pe gustul dumneavoastra, in orice moment puteti trece pe interfata clasica Gnome. Browserul nativ a devenit Firefox 4 iar aplicatia pentru managementul continutului multimedia a devenit Banshee.

Daca ati pierdut schimbarile recente din acest sistem de operare din ce in ce mai popular, cea mai importanta inovatie din ultimii ani este Ubuntu Software Centre, care va permite sa descarcati mii de aplicatii, majoritatea dintre ele fiind gratuite. Astfel aveti cele mai bune parti dintr-o experienta Linux la care se adauga varietatea optiunilor cu care ne-am obisnuit pe Windows.

Era sa uit, continua sa fie gratuit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: