Trei noi camere foto de la Samsung

Trei noi camere foto de la Samsung

In cadrul conferintei de la IFA 2011, Samsung a prezentat tot felul de produse care ne vor ocupa buzunarele si ghiozdanele in viitorul apropiat, printre care s-au gasit si trei camere foto pentru consumatori. Acestea sunt MV800, WB750 si NX200, fiecare dintre acestea fiind incadrate in alt segment de piata.

Pentru cei care vor o camera simpla, capabila de a capta imagini rapid si in orice fel de contidii, Samsung a prezentat MV800, o compacta point-and-shoot care vine cu o serie de inovatii in aceasta categorie. In primul rand, display-ul de 3 inci de pe spate se poate rabata pana la 180 de grade pentru autoportrete, si se poate roti in jurul axei. Acest lucru inseamna ca utilizatorii vor putea vedea imaginile pe display cand vor sa faca fotografii la concerte sau alte evenimente in care este necesar sa ridici camera pentru a prinde ceva interesant. Pe langa faptul ca se misca in mai multe directii, display-ul include si un panou tactil capacitiv, oferind astfel o interfata si o functionalitate foarte apropiata de cea a unui telefon mobil. Camera include un senzor de 16 megapixeli si un obiectiv 26-130mm incorporat.

Camera de pe treapta imediat superioara se numeste WB750. Chiar are un senzor mai mic, de numai 12.5 megapixeli, acesta dispune de tehnologia BSI (Back Side Illuminated). Astfel, imaginile sunt captate la calitate mai mare si cu mai putin noise, iar cei care sunt interesati de fotografie la distanta ar trebui sa retina ca aceasta compacta dispune de zoom optic 18x si Smart Zoom (digital) de inca 24x. Sunt sigur insa ca la apropiere maxima calitatea imaginilor scade. WB750 poate sa filmeze in Full HD, iar functia dual shoot ofera posibilitatea de a fotografia in timp ce filmeaza in rezolutii de pana la 10 megapixeli. De asemenea, functia de fotografie in rafala poate sa inregistreze pana la 10 cadre pe secunda.

Ultima insa in nici un caz cea din urma este Samsung NX200, o camera destinata catre fotografii care aspira la ceva mai multa calitate in domeniul fotografiei, dar care nu sunt dispusi sa care dupa ei un DSLR. Senzorul APS-C CMOS de 20.3 megapixeli va asigura calitatea imaginilor, insa cei care nu vor fi multumiti de obiectivul 18-55mm care vine in cutia camerei, vor putea sa il schimbe cu un altul din viitoarea gama Samsung. NX200 va putea capta material video in Full HD si imagini in rafala de pana la 7 cadre pe secunda. Aceasta camera pare sa fie si foarte bine dotata in cazul in care iluminarea este scazuta, sensibilitatea la lumin (ISO) putand fi urcata pana la 12.800.

Toate cele trei camere vor fi lansate in aceasta toamna, insa numai MV800 si NX200 dispun de un pret recomandat. Acesta este de 280$ pentru micuta compacta cu display rotativ si 900$ pentru camera mai pretentioasa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI