ThinkPad X1 sau „Air” de la Lenovo

ThinkPad X1 sau

Daca ati simtit si voi ca laptopurile din seria ThinkPad v-au incantat intotdeauna ca anduranta si design business dar v-au dezamagit cand venea vorba de simt estetic si linii „suple”, cei de la Lenovo au facut un nou produs, iata.

Lenovo ThinkPad X1, ThinkPad X1

Sub numele de ThinkPad X1, noul compact de 13 inci (33 cm) al Lenovo poate concura fara probleme cu modele ultrasubtiri Samsung sau Apple. Cu un procesor Core i5 2520M care lucreaza la 2,5 GHz si vine cu placa video integrata, desigur, la care se mai adauga un SSD de 160GB si 8 GB RAM, este imposibil sa nu trezeasca entuziasmul fanilor ThinkPad.

La capitolul anduranta intra display-ul Gorilla Glass, foarte rezistent la socuri si zgarieturi, cu o rezolutie de 1366 x 768. Chiar daca grosimea laptopului este de 21,5 mm, deci nu incredibila grosime de 1,7 cm cu care se lauda un MacBook Air [review], acesta este de departe cel mai subtire notebook din seria ThinkPad a Lenovo.

Tinand cont ca pretul este doar 2.920$, este o bucurie faptul ca cei de la Lenovo au inclus si un cititor de carduri SDXC.

Ei, dar si bateria este extrem de importanta la astfel de produse, asa ca noul X1 promite 6 ore de autonomie. Insa, mai important decat atat, cu ajutorul unei noi tehnologii proprietare, in 30 de minute la priza bateria se incarca in proportie de 80%. Asteptam sa punem mana pe el si in tara noastra.

Lenovo ThinkPad X1, ThinkPad X1