SwiftKeys: tastare cu „ghici”

SwiftKeys: tastare cu

Nu stiu cati dintre voi au experimentat pe dispozitivul mobil diverse layout-uri de tastaturi, diferite de cele preinstalate. Oricum, daca va intereseaza viteza de scriere, SwiftKey este rezultatul software al unei companii care chiar asta ofera, tastare mai rapida. O singura precizare, insa: va trebuie un aparat cu Android.

Iata cum functioneaza: creat ca o tastatura virtuala, SwiftKey invata in timp real cele mai comune cuvinte sau fraze pe care le folositi si vi le propune ca o continuare la cuvintele introduse de manual. Practic, daca scrii „Te” si in trecut ai scris „te iubesc” de mai multe ori decat „te salut”, „iubesc” va aparea ca un posibil urmator cuvant pe care sa il poti selecta.

Tinand cont ca acest algoritm functioneaza mai bine cand va cunoaste stilul de scris si cuvintele uzitate cel mai des, urmatoarea versiune va fi capabila sa indexeze posturile pe Facebook sau Twitter, astfel sugestiile vor fi personalizate de la inceput.

In plus, SwiftKeys a prezentat deja o varianta a softului Honeycomb, dar aceasta ruleaza momentan doar pe Galaxy Tab [review].

Oricum, daca nu va incanta foarte mult optiunea de text predictiv, in schimb layout-ul tastaturii SwiftKeys pentru tablete s-ar putea sa va atraga suficient pentru a incerca acest software. Pentru a inlesni accesul la caractere, tastatura clasica qwerty este impartita in doua parti egale, completate la mijloc de tastele numerice dispuse asemanator numpad-ului.


Sursa: Engadget