17 nov. 2011 | 11:24

Operatorii de telefonie mobila declanseaza NFC-mania

ACTUALITATE
Operatorii de telefonie mobila declanseaza NFC-mania

NFC SIM

In caz ca nu stiati, tehnologia NFC (Near Field Communication) poate fi integrata si in cartelele SIM, nu doar in smartphone-uri. Acest lucru ce inseamna costuri reduse si posibilitatea unei implementari mai usoare a standardului la nivel global.

Asadar, un numar de 45 de operatori de telefonie mobila din toata lumea s-au angajat alaturi de GSM Association sa implementeze noua tehnologie in SIM-urile oferite clientilor. Toti operatorii care conteza la nivel global vor contribui decisiv la adoptarea NFC-ului. Doar China Mobile si China Unicom au 800 de milioane de clienti, iar pe langa acestia vor fi vizati si clienti ai: America Movil, AT&T, Deutsche Telecom, KPN, Orange, Rogers, SFR, SK Telecom, Softbank, Telus, Verizon si Vodafone.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

E doar o problema de timp pana cand ne vom duce cu totii la supermarket doar cu telefonul, fara bani cash sau card. Daca va intrebati de ce a pornit aceasta NFC-manie globala, ganditi-va la cate tranzactii se fac zilnic in magazine, cu metodele de plata sus amintite. NFC-ul promite sa transforme aceste plati in experiente mult mai sigure, mai usoare si de ce nu, profitabile pentru operatori.

Sursa: Engadget