OCZ tinde catre limitele SATA 3

OCZ tinde catre limitele SATA 3

Cu doua noi modele de SSD-uri de 2,5 inci, OCZ incearca sa atinga specificatiile teoretice ale protocolului folosit pentru transferul de date SATA III – 6 Gbps.

Se numesc Agility 3 si Solid 3 – sufixul numeric venind de la versiunea interfetei SATA folosita, iar publicul tintit sunt acei utilizatori mainstream care cu bugetul unui Vertex 3 Pro achizitioneaza o performanta apropiata, dar intr-o capacitate mult mai mare.

Avand la baza un controller SandForce SF-2200,  Agility 3 a obtinut in teste chiar si viteze de 525MB/s, daca vorbim de citire, si doar 500 cand vorbim de scriere – cu o viteza de procesare a comenzilor primite de 60.000 IOPS. Fratele mai mic, Solid 3, chiar daca scade la doar 450 MB/s viteza de scriere, in ceea ce priveste citirea 500 MB/s nu ar trebui sa fie obtinuti prea rar.

Versiunile disponibile incep de la 60 GB – 135$ si ajung la 240 GB la 480 $. Solid 3, tinand cont ca nu vine cu diferente seminificative de performanta, nici la capitolul pret nu inregistreaza diferente mai mari de 5-10 dolari fata de aceleasi capacitati din gama superioara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: