Intel si noul concept de Ultrabook-uri

Intel si noul concept de Ultrabook-uri

Ieri, pe 15 Septembrie la IDF (Intel Developer Forum) s-a prezentat mai pe larg notiunea de Ultrabook. Ce ese un Ultrabook? Ce poate face un Ultrabook? Mooly Eden, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel PC Client Group, a declarat că experienţa de computing trece printr-o altă transformare fundamentală odată cu lansarea Ultrabook™, o nouă categorie de dispozitive mobile. Un ultrabook este un sistem de calcul, un laptop mai bine spus, mai subtire, mai performant si care vine la un pret decent pentru orice utilizator. Este vorba de fapt despre o noua platforma Intel, la fel de revolutionara ca si introducerea tehnologiei Centrino acum aproximativ 8 ani.

Primele sisteme Ultrabook, care vor fi disponibile din iarnă, sunt dotate cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core. Eden a împărţit scena cu oficialii Microsoft* pentru a arătat cum funcţionează noul sistem de operare Windows 8* pe un sistem Ultrabook. Cele două companii au vorbit despre colaborarea lor şi au punctat oportunităţile pe care Windows 8* le va reprezenta pentru dispozitive precum tablet PC-uri, device-uri hibrid şi sisteme Ultrabook. Oficialul Intel a vorbit şi despre Thunderbolt, o nouă tehnologie I/O, de mare viteză, destinată performanţei, simplicităţii şi flexibilităţii. Thunderbolt permite stocarea rapidă a datelor şi conectarea la device-uri externe cu ajutorul unui singur cablu.

Molly Eden a prezentat la IDF şi cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core (cu nume de cod “Ivy Bridge”), cu care vor funcţiona sistemele Ultrabook din 2012. Procesoarele, care vor fi încorporate în sisteme din 2012, vor oferi o performanţă şi eficienţă mai mari. Intel a îmbunătăţit grafica procesorului pentru experienţe video şi de gaming mai bune. Eden a prezentat şase sisteme Ultrabook bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core şi a declarat că se aşteaptă la o serie largă de astfel de produse la nivel global în 2012.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: