10 feb. 2011 | 15:42

HP Veer si Pre3 – de la foarte mic, la mai mare

ACTUALITATE
HP Veer si Pre3 - de la foarte mic, la mai mare

Asa cum era de asteptat, la evenimentul HP au lansate si doua smartphone-uri noi, ambele cu webOS 2.1: Veer, unul dintre cele mai mici telefoane inteligente, si Pre3, continuator al Pre2.

Veer este descris ca avand dimensiunea unei carti de credit si grosimea unui pachet de carti, asa ca fetele vor fi probabil foarte incantate de el. Vine cu un ecran de 2,6 inci si rezolutie 320×400, sub care se desfasoara o tastatura glisanta, iar la interior vorbim despre un procesor de 800MHz.

Are suport pentru Adobe Flash Player 10.1 beta pentru accesarea continutlui web bazat pe Flash, 8GB de memorie interna, Wi-Fi, GPS integrat, camera de 5 megapixeli.

HP Veer va aparea pe piata la inceputul primaverii, probabil chiar de prin martie, insa pretul nu este cunoscut momentan.



Pre3 are un ecran moultitouch de 3,6 inci, cu rezolutie 480×800, o camera frontala de 5 megapixeli pentru video chat, iar procesarea se face printr-un Qualcomm Snapdragon MSM8x55 de 1.4GHz. Tastatura a fost imbunatatita, este verticala de tip slide-out si cea mai mare incorporata pana acum intr-un telefon webOS.

Exista suport pentru HTML5 si Adobe Flash Player 10.1 beta, GPS integrat, dar si functia Touch-to-share, prezenta si la TouchPad si care faciliteaza comunicarea intre dispozitive webOS.

Telefonul va avea doua variante de stocare interna, de 8 si 16GB.

Disponiblitatea va fi din vara, la fel ca in cazul TouchPad, iar pretul urmeaza sa fie anuntat.