Google vine cu un nou fel de Sandwich – de inghetata

Google vine cu un nou fel de Sandwich - de inghetata

ice cream sandwich, google ice cream sandwich

In aceste zile, Google tine stirile IT cu evenimentul sau Google’s I/O 2011.

Cum era si de asteptat, in ceea ce priveste sistemul de operare Android, o versiune unica a OS-ului atat pentru tablete, cat si pentru smartphone-uri era inevitabila. Cum Apple a unificat toate versiunile iOS-ului odata cu 4.2.1, Google a preferat din nou sa continue cu deserturile sale delicioase pentru acelasi concept.

Sub numele de Ice Cream Sandwich, compania va lansa o noua versiune de Android, la sfarsitul acestui an.

La baza are aceleasi Honeycomb si Gingerbread pe care am ajuns sa le indragim, insa vine si cu elemente noi dinamice, cum altfel, specifice unui sistem de operare cross-platform.  Pe langa un status bar a carui dimensiune poate fi modficata in functie de diagonala ecranului dispozitivului pe care ruleaza, s-au mai anuntat o serie de functii originale.

Pentru filmare, va exista o functie de urmarire a fetei umane. Pe partea de ajustare a focusului, atat in mod foto, cat si video, va fi posibila o schimbare a focusului pe baza de comenzi vocale.

Daca se misca la fel de bine ca Honeycomb pe tablete si va aduce cateva elemente din Android 3.0 si pe smartphone-uri, e inevitabil sa nu aiba de castigat… toti utilizatorii.


Sursa: Engadget