05 mai 2011 | 13:59

Galaxy TAB WiFi, mult mai slab decat fratele cu 3G

ACTUALITATE
Galaxy TAB WiFi, mult mai slab decat fratele cu 3G

Cum este si normal si cum ne-a obisnuit si Apple, de exemplu, cu modelele sale de iPad, cu si fara 3G, singura diferenta intre un model doar cu WiFi si unul „mai destept”, care include si un modul de comunicatii cu unul din operatorii de telefonie mobila preferati, ar trebui sa fie doar piesa mentionata spre final. Samsung are insa alta parere cu ale sale noi Galaxy Tab.

Samsung new Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab, new Galaxy Tab, Galaxy TabCa urmare a faptului ca in aceste zile, in diferite colturi ale planetei, a fost lansata varianta de Galaxy Tab de 7 inci doar cu WiFi, fara modul 3G, un grup de oameni priceputi a dorit sa verfice daca nu cumva Samsung a mai omis ceva din noua configuratie in comparatie cu cea lansata la finele anului trecut.

Nu mica a fost surprinderea cand, la o privire mai atenta, P1010 a venit la inaintare cu Bluetooth 2.1 in loc de Bluetooth 3.0, iar in locul procesorului destul de capabil Hummingbird a venit cu un, nu foarte nou, Cortex A8 la 1GHz.

Tinand cont ca nici vechiul TAB [review] nu era foarte sprinten, cea mai mare dezamagire a fost la capitolul GPU, PowerVR SGX 540 fiind inlocuit cu fratele mai mic si mai lenes SGX 530. E el mai ieftin cu cateva milioane, dar trebuia sa fie si mai trandav?