Beneficiile de a fi la MIT

Beneficiile de a fi la MIT

MIT SOFT Rocker, SOFT Rocker

Chiar daca Massachusetts Institute of Technology (MIT) s-ar putea sa nu fie printre primele optiuni cand vine vorba de universitati pe care doriti sa le urmati, exista cateva proiecte extrem de interesante, parca rupte din viitor, la care ati putea participa daca sunteti acolo.

In cadrul unui festival intitulat FAST – Festival of Art + Science + Technology, o echipa de studenti condusa de profesorul Sheila Kennedy a creat o alternativa foarte atractiva la elementele de infrastructura urbana. Chiar daca, momentan, dispozitivele intitulate SOFT Rocker sunt doar in campusul MIT, luand in considerare nivelul de aplicabilitate, au toate sansele sa se raspandeasca in marile orase.

MIT SOFT Rocker, SOFT Rocker

Principiul e simplu: o constructie din lemn sub forma unei picaturi balansabile create cu scopul de a gazdui un om in interior.

Functionalitatea este insa complexa. Cu ajutorul unui panou solar aplicat pe intreaga suprafata superioara, la care se adauga un motor de conversie a energiei mecanice din balansare, dispozitivul de tip „sezlong” SOFT Rocker va incarca fara probleme orice dispozitiv cu energie electrica.

Singura regula este ca gadgetul vostru sa isi poata lua energie electrica de la USB, nu de alta, dar printre bucatile de lemn veti gasi 3 USB-uri implementate special pentru asta. Cum singurul lucru care mai lipsea era ca aceste aparate sa fuga dupa soare, echipa de ingineri din spate a montat ca punct de sprijin un dispozitiv care le permita sa se mista dupa sursa de energie solara.

Daca va indragostiti foarte tare de aceste jucarii, merita sa retineti ca nici noaptea nu veti sta pe intuneric, la interior fiind o serie de LED-uri care functioneaza ca lampa.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/MIT SOFT Rocker/|height={450px}]

Citește și: