10.000$ pentru noua melodie Nokia

10.000$ pentru noua melodie Nokia
14:00 07.09.2011

Nokia a anuntat ca organizeaza un concurs numit Nokia Tune Remake pentru a gasi urmatoarea melodie oficiala pentru dispozitivele sale mobile. Oricine se poate inscrie in cadrul acestui concurs, iar participantii trebuie sa ofere o versiune remixata a celebrului ton de apel.

Ar fi destul de greu pentru aspirantii compozitori sa realizeze ceva la fel de bun precum melodia clasica de pe telefoanele finlandeze, intrucat aceasta a fost extrasa din melodia „Gran Vals” compusa de Francisco Tarrega in secolul al XIX-lea. Competitia a inceput deja, iar termenul limita pentru inscrierea melodiilor este 5 octombrie. Melodiile nu trebuie sa depaseasca 30 de secunde, si trebuie sa fie neaparat o variatie a vechiului ton de apel.

Pe 5 octombrie vor fi anuntate primele 10 melodii din top, urmand ca numai cinci sa ajunga in finala, pe baza de „like-uri”. De aici un juriu profesionist va alege  melodia  castigatoare, realizatorul acesteia fiind rasplatit cu 10.000 de dolari. Mai mult, ceilalti patru compozitori din finala vor primi fiecare cate 1.000 de dolari, iar toate cele cinci melodii care ajung la sfarsitul competitiei vor fi disponibile pentru download pe Ovi Store.

Tonul castigator va veni preinstalat pe toate telefoanele care urmeaza sa fie lansate in 2012 si va rivaliza actualul Nokia Tune, care conform oficialilor Nokia, poate fi auzit de un miliard de ori pe zi. Mai multe detalii, cat si melodiile deja inscrise in aceasta competitie se gasesc pe site-ul oficial Nokia AudioDraft.

 

Etichete: