Panasonic SDXC, carduri de memorie de 64 și 48 GB

Panasonic SDXC, carduri de memorie de 64 și 48 GB

[galleria]

Panasonic a prezentat la CES 2010 noile carduri de memorie SDXC cu capacitati de 64 GB, respectiv 48 GB, care vor fi comercializate la nivel global din luna februarie 2010.

Modelele RP- SDW64GE1K (64 GB) și RP-SDW48GE1K (48 GB) sunt cardurile de memorie Panasonic GOLD cu cea mai mare capacitate de stocare, din clasa 10. Datorită noului Super Intelligent Controller, cele două carduri sunt mai fiabile și au o durată de viață mai mare decât modelele precendente.

SDXC este noua generație de carduri SD, cu posibilitatea stocării unui volum de date de la 32 GB pâna la 2 TB.

Noul card Panasonic de 64 GB SDXC este ideal pentru înregistrări video AVCHD High Definition sau fotografii de înaltă rezoluție, chiar și în gurmandul format RAW. Cardul poate stoca pâna la 8 ore și 30 de minute de înregistrare, la calitate maximă, în modul HA. La rezolutia 1920 x 1080i în modul HE, noul card SDXC „adună” în cei 64 GB nu mai puțin 27 de ore și 30 de minute de înregistrare video.

Cardul de 48 GB are aproape aceeași capacitate ca un disc dual-layer Blu-ray, putând stoca înregistrari video HD în modul HA de 6 ore și 20 de minute sau de 20 de ore și 20 de minute dacă filmarea s-a realizat în modul HE. Clasa 10 de viteză asigură un transfer maxim al datelor de până la 22 MB/s. Cele două modele de carduri SDXC, precum toate produsele de stocare din gama Panasonic GOLD, au o durată de viață mai mare datorită tehnologiei Super Intelligent Controller pe care o încorporează. Aceasta aduce o îmbunătățire la nivel tehnologic față de gama Silver, cardurile asigurând un refresh automat cu corectarea erorilor, astfel fiind prevenită pierderea sau deteriorarea datelor înregistrate și asigurându-se totodată o durată de viață mai mare cardului în sine.

Noile carduri SDXC includ și o tehnologie concepută să ajute la minimizarea gradului de corupere a datelor cauzata de întreruperea alimentarii cu curent electric, așa cum se întâmplă atunci când cardul este deconectat în timpul transferarii informariilor. Modelele pot funcționa și la temperaturi extreme, de la -25°C pâna la 85°C.

Prețul recomandat de vânzare în SUA este de 399 euro, respectiv 299 euro.

Etichete: