nVidia își prezintă noul procesor Tegra

nVidia își prezintă noul procesor Tegra

[galleria]

nVidia a lansat noua generație de procesoare Tegra, destinate navigării mobile pe Internet. Noul Tegra este primul procesor creat special pentru a oferi capabilități video deosebite și tabletelor dotate cu ecrane de rezoluție înaltă.

Noul procesor nVidia Tegra asigură condițiile tehnice optime pentru navigarea ultra-rapidă pe Internet, posibilitatea vizionării materialelor 1080p, accelerarea conținutului Flash 10.1, o interfață 3D și o autonomie care poate ajunge la mai multe zile.

Secretul performanțelor oferite de procesorul Tegra se ascunde în arhitectura sa: opt procesoare independente, încluzând primul procesor dual core din lume destinat aplicațiilor mobile. Aceste procesoare lucrează în tandem sau independent, pentru optimizarea consumului de energei în fiecare moment. Datorită consumului extrem de redus de energie electrică, Tegra poate oferi redarea pâna la 16 ore de materiale video și 140 de ore de muzică printr-o singură încărcare.

În acest moment, noua generație de procesoare Tegra se află în producție. Dezvoltatorii pot comanda developer kit-ul Tegra pentru crearea de aplicații pentru dispozitive care rulează pe baza procesoarelor Tegra cum ar fi tablete, smartbook-uri și smartphone-uri de la adresa: developer.nVidia.com/Tegra.