iPhone 4 are cel mai bun display?

iPhone 4 are cel mai bun display?

Retina display, ecranul implementat in noul telefon Apple – iPhone 4 – este considerat de specialisti cel mai bun ecran din prezent pentru dispozitivele mobile de acest tip. Concluziile au fost trase in urma experimentelor de laborator si a comparatiilor cu celelalte telefoane care se lauda cu ecrane performante, realizate de PCMag.

Potrivit datelor oficiale oferite de Apple, ecranul multitouch pe baza de IPS, numit „Retina Display”, are o diagonala de 3,5-inch, o rezolutie de 960 × 640 pixeli, rata de contrast 800:1 si un unghi de vizibilitate ridicat, caracteristici ce se vor face remarcate in cazul aplicatiilor cu grafica 3D si arta vectoriala

PCMag considera ca Retina display are de departe cea mai crescuta performanta la capitolul luminozitate (536 cd/mp2) si claritate, dar ramane in urma telefonului Motorola Droid X cand vine vorba de culori. Astfel incat, desi are 24-bit color display, reuseste sa redea 64% din spectrul sRGB, pe cand Droid X reuseste 94%.

Din punctul de vedere al ratei de contrast, iPhone 4 a castigat cu 1.097:1 (mai mult decat prezinta Apple – 800:1). In plus, performanta ecranului consta in faptul ca nu reflecta lumina ambientala in cantitati mari, ceea ce il face vizibil in orice conditii de lumina.

Sursa: Gizmodo

Citește și: