Google si-a facut format pentru imagini

Google si-a facut format pentru imagini

Aflandu-se in continua expansiune si cu dorinta de a revolutiona Internetul, Google a anuntat ca va introduce pe piata un nou format pentru imagini, numit WebP (cu pronuntie “weppy”), care sa fie concurentul direct al standardului JPEG.

Elementul innovator consta in faptul ca imaginile in acest format vor avea o dimensiune cu 40% mai redusa decat in cazul rivalului JPEG, ceea ce va determina o incarcare mult mai rapida a website-urilor, reducand astfel si tensiunea care apasa pe retelele de Internet. Totusi, formatul WebP este afectat de aceleasi dezavantaje de compresie ca si cel JPEG, ceea ce inseamna ca reducerea dimensiunilor afecteaza direct calitatea imaginii.

Google se afla in prezent in discutii cu dezvoltatorii de browsere, pentru a implementa suport pentru WebP. Este de la sine inteles insa ca primul browser care va adopta formatul va fi Chrome, fiind asteptata o versiune compatibila in urmatoarele saptamani.

In functie de cat de “convingatoare” poate fi compania, vom vedea daca formatul va fi implementat si pe celelalte browsere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: