Arabia Saudita grabeste interzicerea BlackBerry

Arabia Saudita grabeste interzicerea BlackBerry

Arabia Saudita a anuntat ca serviciile BlackBerry vor fi interzise chiar de vineri, pana cand “cerintele de relugament” vor fi indeplinite.

Tara este cunoscuta, chiar daca neoficial, pentru aspiratiile sale catre un nivel al accesului la spionaj similar celui din Emiratele Arabe Unite. Intrucat majoritatea serviciilor BlackBerry sunt codificate si stocate pe un server din Canada, nici Arabia Saudita, nici EAU nu au posibilitatea de monitorizare facila a mesajelor pe care le considera amenintari la securitate.

Declaratia RIM subliniaza intentia initiala pentru conceperea arhitecturii de securitate BlackBerry, in sensul asigurarii clientilor de posibilitatea de a transmite informatii wireless fara ca alte parti, inclusiv RIM, sa poata le poata accesa. “Arhitectura BlackBerry pentru clinetii din corporatii se bazeaza pe un sistem de securitate simetric ce permite exclusiv clientului crearea unui cod de acces.” Oficialii au sustinut ca un „master key” pentru deblocare nu exista si nici posibilitatea crearii unui acces de urgenta, avand in vedere natura sistemului de mesaje BlackBerry.

Declaratiile ar putea conduce la iesirea RIM din Arabia Suadita, Emiratele Arabe Unite, dar si din India.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: