Garmin te provoacă să pleci în expediții

Garmin te provoacă să pleci în expediții

[galleria]

Nu toți am dobândit (prin naștere sau experiență) un simț infailibil al orientării în spațiu, iar asta poate că a devenit în timp principalul motiv pentru care eviți drumețiile pe trasee montane și te-ai resemnat să privești fotografiile altora. Noile navigatoare GPS Garmin îți pot veni în ajutor prin modelele Dakota 10 şi Dakota 20. Rețeta succesului în cazul acestora înseamnă un receptor GPS foarte sensibil, hartă de bază globală și un ecran tactil color, toate acestea fiind încastrate într-o carcasă compactă și rezistentă la apă.

Ușoare și robuste, noile dispozitive Dakota mențin recepția prin satelit chiar și în regiunile împădurite sau văile adânci, datorită unui receiver GPS de înaltă sensibilitate și funcției HotFix, care calculează și memorează informații importante transmise de sateliți și care pot fi folosite pentru stabilirea rapidă a poziției exacte. Dacă ești în căutarea unor comori geocache sau ești un tânăr cercetaș, memoria internă de 850 MB îți va fi cu siguranță necesară, aceasta putând stoca până la 1000 de puncte intermediare, 50 de rute, 2.000 de puncte geocache și un tracking automat cu 10.000 de puncte și 200 de rute salvate.

Plecând de la interfața inovativă a seriei premiate Oregon, ecranul color tactil de 2,6 inch este foarte lizibil și poate fi folosit în toate condițiile, este sensibil la atingerea degetelor, dar rezistent în fața forțelor naturii. Deși cântărește numai 192 de grame, Dakota include un acumulator care garantează o autonomie de până la 20 de ore cu ajutorul a 2 baterii AA și se poate conecta la PC sau Mac prin conexiunea USB.

Dakota 20 adaugă încă și mai multe funcții, precum o busolă cu 3 axe, un altimetru barometric, un slot pentru card microSD pentru cartografiere complexă și spațiu mare de stocare și conectivitate wireless pentru împărtășirea punctelor intermediare, rute și puncte geocache cu dispozitivele compatibile Dakota, Oregon, Colorado și Foretrex. Busola electronică în 3 axe arată direcția chiar și in momentele de repaus.

Garmin Dakota 10 este disponibil în România la un preț de 1242 Lei, cu ROAD 2008 preîncărcat. Garmin Dakota 20 are un preț de 1500 Lei, cu ROAD 2008 preîncărcat.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: