14 ian. 2017 | 09:00

Opera Neon este cel mai futurist și util browser din ultimii ani

VIDEO ACTUALITATE

Dacă sunteți în căutarea unui browser original sau v-ați săturat de Chrome și Firefox, instalați-vă Opera Neon, o revelație semnificativă față de orice alt browser.

Se întâmplă foarte rar să să vă schimbați browserul. Din momentul în care v-ați decis să folosiți Chrome sau Firefox și v-ați instalat primele extensii, tranziția devine incredibil de dificilă. Uneori însă, ar fi bine să renunțați pentru câteva momente la obiceiurile înrădăcinate pentru a experimenta ceva nou. De această dată noul vine sub forma unui browser concept intitulat Opera Neon.

Ilustrat în clipul de mai sus, acesta este definit ca fiind un prototip mai mult decât altceva, deoarece nu înlocuiește browserul oficial omonim Opera la companiei. În schimb, detaliază într-un mod foarte vizual direcția spre care s-ar putea îndrepta majoritatea browserelor în următorii câțiva ani. Nu de alta, dar au trecut deja mult prea mulți ani de când acest tip de programe pe care le folosim în cea mai mare parte a zilei au rămas neschimbate.

Opera Neon propune o abordare complet diferită asupra browserelor. Are o interfață simplă, surprinzător de intuitivă având în vedere diferențele semnificative de funcționalitate, iar accentul se pune pe forme și culori. Tab-urile și scurtăturile către diverse pagini web sunt acum niște buline similare cu Chat Heads din Facebook Messenger. Partea bună este că e mult mai ușor să interacționezi cu acele buline când ai mai multe pe ecran și a devenit mai confortabil să jonglezi cu tab-uri deschise. Dacă vrei să ai mai multe pagini web deschise simultan, nu trebuie să ai doar una dintre ele în prim plan. Poți opta pentru afișarea lor în split-view pe câte jumătate de ecran, la fel ca aplicațiile din Windows. Același browser este optimizat pentru redarea de conținut multimedia și facilitează redarea în fundal a unui clip video sau a unei melodii, în așa fel încât să nu afecteze restul sesiunii de navigare. Pentru a-l experimenta, folosiți acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele