15 mart. 2016 | 11:50

Vrei, nu vrei, te trezești cu Windows 10 instalat

ACTUALITATE
Vrei, nu vrei, te trezești cu Windows 10 instalat

Cei de la Microsoft s-au străduit foarte mult să vă convingă să faceți upgrade la Windows, iar în ultima perioadă nici nu-i mai interesează opinia voastră pe marginea subiectului.

Dacă ați fi făcut tranziția la Windows 10 de la Window 8 sau 8.1, este foarte probabil să fiți încântați de alegerea făcută. Foarte mulți sunt însă reticenți să facă acest pas deoarece unele dintre aplicațiile instalate nu vor mai funcționa. În plus, de la Windows 7 la Windows 10 sunt diferențe semnificative de interfață pe care unii dintre noi pur și simplu nu mai vor să le învețe.

Timp de un an de zile de la lansare, Microsoft oferă gratuit Windows 10 sub forma unui upgrade tuturor utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8.1. Mai mult decât atât, prin intermediul unui utilitar pe care s-ar putea să-l aveți deja lângă ceas, în dreapta jos, sunteți în permanență invitați să faceți tranziție la noul SO. Faptul că update-ul la Windows 10 a fost trecut la categoria actualizări recomandate, este de asemenea o problemă destul de arzătoare pentru cei care vor să evite cu îndârjire sistemul de operare.

Gravitatea modului agresiv în care Microsoft vă invită la upgrade a luat o turnură foarte ciudată în momentul în care un număr semnificativ de internauți s-au trezit dimineața cu Windows 10 instalat pe sistem fără nici un fel de intervenție din partea lor. Oficialii gigantului din Redmond au afirmat printr-un comunicat oficial anterior că update-ul la Windows 10 poate fi descărcat fără intervenția utilizatorului, dar instalarea trebuie făcută manual. Se pare însă că nu mai este cazul. ,,În funcție de setările voastre de Windows Update, s-ar putea ca procesul de upgrade să fie inițiat automat pe dispozitivul vostru. Înainte ca upgrade-ul să schimbe sistemul de operare la dispozitivului vostru, veți avertizați într-un mod cât se poate de clar dacă vreți sau nu să continuați.

Cei de la Microsoft nu au mai oferit nici un fel de răspuns la noile cazuri de update nedorit sesizate online. Pentru a preveni instalarea Windows 10 pe PC-ul vostru, a fost creat un thread pe Reddit pe care îl puteți parcuge.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele